Zdravý kaktus Opuncie

Některé ze zdravotních výhod opuncie zahrnuje jeho schopnost snižovat hladinu škodlivého cholesterolu v krvi, zlepšuje proces trávení, snižuje riziko vzniku cukrovky, posíluje imunitní systém, stimulovat růst kostí, posiluje krevní cévy, prevence určitých druhů rakoviny, snižují riziko vzniku Alzheimerovy choroby a eliminovat zánět po celém těle.

„Opuncie“ je společný název použitého ovoce, které roste na vrcholky listů Nopales kaktusy. Rozšířil po celé Severní a Jižní Americe, asi 200 různých druhů nopales (vědecký název Opuntia) kaktusy  mají všechny nějakou formu  plodu, i když ne všechny druhy jsou jedlé. K nejčastěji používaným druhům, pokud jde o jídlu a vaření by byl O. ficus-indica, známá také jako indický Obr opuncie. Nejzajímavější na tomto ovoci je, že roste na samém okraji ostnatých listů těchto impozantních kaktusů, které jsou jedny z nejotužilejšího nížinných kaktusů na světě. Tyto plody jsou oválného tvaru, a může se pohybovat v barvě od žluté a světle zelené na oranžovou, růžovou a červenou, v závislosti na odrůdě a zralosti.

Před konzumací opuncie, je velmi důležité odstranit kůži a loupat ji pryč, takže jsou odstraněny všechny ostny. Pokud tomu tak není, mohou podat do rtů, dásní a hrdla, což může být velmi bolestivé. Poté se však, ovoce může být použito pro různé věci, a to buď syrové nebo sušené, přidané do různých želé a džemů, bonbónů nebo alkoholických nápojů. Jeden z nejvíce populárních využití z opuncií je lék na kocovinu, a to ke snížení bolesti hlavy spojené s příliš mnoho alkoholu.

Přestože všechny kaktusy jsou technicky domácí v Americe, opuncie se rozšířily po celém světě do Egypta, Maroka, různých částech Evropy, Středního východu a Řecka. Tyto opuncie se používají pro potraviny, stejně jako pro alternativní medicíny, protože má velké množství živin a možných zdravotních výhod. Pojďme se blíže podívat na jedinečných zdravotní složeky nalezené uvnitř opuncií.

opuncie_JAK_POUZIT

Výživná Hodnota Opuncií

Opuncie má velmi unikátní složení živin, včetně vysoké hladiny vitaminu C, B + rodinných vitamínů, hořčíku , draslíku, vápníku, měďi a dietní vlákniny. Z hlediska organických sloučenin, opuncie mají vysoký obsah flavonoidů, polyfenolů a betalains, z nichž všechny mají pozitivní vliv na lidské zdraví.

Zdraví Výhody Opuncií

Jedna porce opuncie obsahuje více než třetina celého vašeho denní potřeby vitamínu C. Také známý jako kyselina askorbová, vitamin C hraje důležitou roli v imunitním systému, stimuluje produkci bílých krvinek a působí jako antioxidant v celém těle. Kromě toho, vitamin C, je důležitou složkou různých enzymatických a metabolických procesů, včetně tvorby kostní a svalové tkáně.

Buduje silné kosti a zuby

Vápník je nedílnou součástí lidské stravy, a opuncie obsahují značnou hladinu vápníku v každé porci. Vápník je velmi důležitým prvkem při vytváření kostní tkáně v těle; Ve skutečnosti, 99% vápníku v těle se nachází v kostech a zubech. Zajištěním máte dostatek vápníku ve vašem systému, můžete předcházet různým zubní problémy, stejně jako související s věkem onemocnění kostí, jako je osteoporóza .

Podporuje trávicí systém

Opuncie mají významnou úroveň vlákniny, stejně jako většina ovoce a zeleniny, takže tyto ostnaté plody mohou pomoci regulovat proces trávení. Pomáhá jídlu projít trávicím traktem, čímž se eliminuje zácpa, nadýmání a vážnější gastrointestinální problémy, jako je rakovina tlustého střeva nebo žaludečních vředů.

Chrání srdce

K dispozici je celá řada komponentů v opuncii, které dělají velmi dobře pro zdraví srdce. Za prvé, úrovně vlákniny, ovoce může pomoci ke snížení hladiny „špatného“ cholesterolu v těle, zatímco významné hladiny draslíku může pomoci ke snížení krevního tlaku, tím uvolnění krevních cév a snížení napětí na kardiovaskulární systém. Snížení hladiny cholesterolu, snižuje krevní tlak a posiluje cévy může zabránit ateroskleróza, koronární srdeční choroby a mrtvice.

Prevence rakoviny

Každý hledá řešení nebo lék na rakovinu, ale bohužel, náš nejlepší sázka je stále jíst co nejvíce antioxidantů, jak můžeme bojovat proti působení volných radikálů. Opuncie mají vysoký obsah flavonoidů, polyfenolů a betalains, z nichž každý působí jako antioxidační látky a neutralizují volné radikály předtím, než mohou zdravé buňky mutovat na rakovinné buňky. Studie prokázaly snížených šance na rakovinu u lidí, kteří pravidelně přidávají tyto typy antioxidanty do svého jídelníčku.

Antioxidační potenciál

Antioxidační látky chrání zdraví pokožky, sníží riziko předčasného stárnutí, zlepšují zrak a také zvýšit sílu a funkčnosti vašeho mozku. Volné radikály jsou částečně zodpovědné za oxidaci nervových buněk, které mohou vést k demenci a Alzheimerovy choroby. Polyfenolické sloučeniny, které byly spojeny s zvýšené kognitivní aktivity.

Hubnutí

Stejně jako všechny plody s vysokým obsahem vlákniny a působivý hustoty živin v kombinaci s velmi nízkou kalorií a velmi nízkým obsahem nasycených tuků, opuncie může udržet své tělo bez obalu na jakémkoli zvýšení hmotnosti a vlákniny a sacharidů ve zdravé formě zabrání přejídání!

Zánět

v tradiční medicíně, opuncie se aplikovaly lokálně na části těla, které byly zanícené. Když byl spotřebován, některé z antioxidačních a minerální obsah opuncie může také snížit zánět, zejména v podmínkách, jako je artritida , dna , nebo svalové napětí.